Gabonakonyha

Gabonakonyha1A hét minden napján más gabonát enni a Waldorf-módszer része, és kapcsolatban van a napok kozmikus energiáival. A gabonakonyha változatossá tételéhez használunk idényjellegű, bio zöldségeket, gyümölcsöket, tejterméket és tojást. Óvodánkban húsmentesen étkezünk. Az ételallergiás gyermekek igényeit teljes mértékben figyelembe vesszük. A heti étrend ismétlődik egész évben. A napokról úgy beszélnek a gyermekek, hogy „majd akkor, ha pogácsás nap lesz”. Az étrendtől ünnepek esetén térünk el.

Heti menü az óvodában

  • Hétfő (Hold) – rizsnap – Barnarizs kukoricával és sajttal, ill. növényi sajttal
  • Kedd (Mars) – árpanap – Árpalisztes káposztás pogácsa
  • Szerda (Merkúr) – kölesnap – Köleskása zöldborsóval, tejföllel, pirított magokkal, kölesfasírt
  • Csütörtök (Jupiter) – rozsnap – Búza-rozs cipó zakuszkával, tojáskrémmel, sajttal, tejföllel
  • Péntek (Vénusz) – zabnap – Zabkifli gyümölccsel, házi lekvárral

 

Ebédet az Amalthea Közösségi Szövetkezettől rendelünk

image