GY. I. K.

Az alábbiakban igyekeztünk megválaszolni néhány gyakran elhangzó kérdést. A Füveskönyvben is sok információt találhattok az óvoda életével kapcsolatban. Elérhetőségeinken természetesen szívesen válaszolunk a felmerülő egyéb kérdésekre.

  • Hány éves kortól lehet jelentkezni az óvodába?

A gyermekek jelentkezését 3 és fél – négy éves koruk betöltése körül tudjuk fogadni. Ennek magyarázata, hogy a gyermekek általában 3 és 4 éves koruk között válnak éretté arra, hogy egy közösségbe beilleszkedjenek. A felvételről a mindenkori nevelőtestület dönt.

  •  Hány csoport van az óvodában? Vegyes csoport van-e?

Óvodánkban egy, vegyes életkorú gyerekekből álló csoport működik, 25 fővel.

  • Meddig tart az óvodai nap?

Az óvodai nap 7:30-tól 13:00 ig tart. A délután pedig 15:30 -ig. DE oda nem minden gyermeknek tudunk helyet biztosítani. A részletes napirend megtalálható a Ritmus menüpontban.

  • A szülőknek mennyi elfoglaltságot jelent, ha Waldorf-ovis lesz a gyermekük?

Havi rendszerességgel szervezünk szülői esteket, melyeken javasoljuk a részvételt. A családok heti váltásban takarítanak az óvodában, mossák a gyerekek által használt textíliákat (kéztörlők, kötények, szalvéták) és intézik a bevásárlást. (Általában évente 2-3 alkalommal jut egy-egy feladat egy családra.) Ezen felül vannak idénymunkák, és egyéni vállalások is.

  • A gyerekek tényleg kimennek az udvarra akkor is, ha „rossz idő” van?

Igen. Úgy tartjuk, hogy nincs rossz idő, csak alkalmatlan ruházat. Mindenkinek van vízhatlan esőruhája, gumicsizmája, ill. ezek téli változata, ami biztosítja, hogy mindenféle időben komfortosan érezzék magukat a gyerekek az udvaron.

  •  Milyen ételeket kapnak a gyerekek az oviban?

Óvodánkban vegetáriánus étkezés van, bővebb információ a Gabonakonyha menüpont alatt. Ebédet az Amalthea Közösségi Szövetkezettől rendelünk.

  • Ételallergiás a gyermekem, megoldható számára az egyéni étkezés?

Jelenleg is járnak hozzánk ételallergiás gyerekek. A családokkal együttműködve maximálisan odafigyelünk az egyéni igényekre.

  • SNI-s gyerek jelentkezhet-e az óvodába?

Jelenleg nem tudunk SNI-s gyermeket fogadni, megfelelő szakemberek híján.

  • Mennyi az alapítványi hozzájárulás mértéke?

A családok havi rendszerességgel fizetnek alapítványi hozzájárulást, az állami támogatást kiegészítendő, melynek összege évről-évre kerül megállapításra. Felvételkor egyszeri alkalommal „székfoglaló” befizetésével támogatják a családok az óvodát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük