Előadások

Kedves waldorf érdeklődésű, vagy épp már waldorfos szülők, pedagógusok!

A Csillagberek Waldorf Óvoda immár hagyományosan tanévenként 4 alkalommal előadást szervez olyan érdekes témakörökben, amelyek révén még közelebb kerülhetünk gyermekeinkhez, jobban megértve őket, segítve őket a boldog gyermekkoron át a boldog felnőtté válásban. Neves, szakértő előadóink sok hasznos gondolatot osztanak meg velünk ezen előadások során.

Az új évben, 2019. január 16-án meghívott előadónk
Bóna László
irodalmár, a Waldorf Óvóképzés tanára, homeopata.

Témánk igen izgalmas: Új és régi – régi és új

Egész életünket átszövi az új és a régi találkozása. De ezek hogyan tudnak együtt élni vajon egymással, egymás mellett, és miként éljük meg ezeket a találkozásokat, átalakulásokat? Felveszünk új szokásokat, mindeközben igyekszünk megőrizni a régi hagyományokat. Szeretnénk megpihenni a “régiben”, de jön a megújulás, az élet, és új dolgokat hoz elénk.
Az óvodában az új családokból régi családok lesznek, miközben jönnek az újak, hogyan tudjuk befogadni magunkban ezt az örök körforgást?

Gyertek, hallgassátok meg Ti is! Mivel óvodánk befogadóképessége véges, kérjük regisztráljatok ezen a linken: https://goo.gl/forms/qrMcsuXhJgzzJDal2
(NEM elegendő csupán a facebook eseményre nyomni!)

Időpont: 2019. január 16. szerda 18.00 óra
Helyszín: Csillagberek Waldorf Óvoda, Budapest IV. Árpád út 161-163. térkép: http://ovoda.csillagberek.hu/?page_id=92

Hozzájárulásként a résztvevőktől 2.000 Ft-ot szeretnénk kérni. Kérjük, az előadásra gyermek nélkül érkezzetek!
Várunk benneteket szeretettel!

—–

meghívott előadónk
Martin Keizer, művészetterapeuta. A gyermek kísérése az angyali segítők és szülői erők által

A steineri útmutatás szerint a gyermekre nem kis felnőttként tekintünk, nem megtölteni kívánjuk tudással. Ismerjük meg a test, lélek, szellem, gondolat, érzés, akarat kifejezését a művészet eszközével!

Időpont: 2018. november 19. hétfő. 18.00 óra
Helyszín: NE FELEDJÉTEK, ELKÖLTÖZTÜNK Csillagberek Waldorf Óvoda, Budapest IV. Árpád út 161-163. térkép: http://ovoda.csillagberek.hu/?page_id=92

Hozzájárulásként a résztvevőktől 2.000 Ft-ot szeretnénk kérni. Kérjük, az előadásra gyermek nélkül érkezzetek!

Az eseményre kérjük itt regisztráljatok: https://goo.gl/forms/kS16ua1Cm9uHd7Rp1
Köszönjük.

további előadóink lesznek
márc.13. Karkus Ottó

2017/2018as tanév előadásai

Beöthy Hanna a Waldorf Óvóképzés tanára, Waldorf tanár – Mi is az a waldorf?

 

Közeleg az óvodai jelentkezések beadásának időszaka, a lehetőségeket feltérképező, és a Waldorfot szimpatikusnak érző családokban pedig természetes módon számos kérdés felmerül. Ezek egy részére – főleg gyakorlati oldalról – a tájékoztató estek választ adnak, jó részükre viszont kevésbé. Előadónk sok szeretettel és mélységes pedagógiai tudással hozza közelebb hozzánk a Waldorfot. Vajon csodabogárnak néznek, ha waldorfos vagy? A környezetedben számos “tévhit” kering? Szeretnél tisztán látni, esetleg olyan válaszokat kapni, amely a tágabb családnak is támpontul szolgál?
Beszélünk arról, miért érezzük úgy, hogy a gyermekeinknek legjobb választás a Waldorf ovi, és mit jelent ez a család mindennapi életében.

Ha a Te családodban ez már nem aktuális, de ismersz olyan szülőt, aki most szeretne tájékozódni a témában, és segítene neki a fenti előadás, kérjük, bátran továbbítsd neki levelünket! Köszönjük.

Szeretettel várunk valamennyi érdeklődő szülőt!
Időpont: 2018. február 21. (szerda) 18.00 óra

Amennyiben szeretnél ezen előadásainkról értesítőt kapni, kérjük kattints ide, és itt ki tudod választani, hogy mely témáinkban küldhetünk neked levelet (mesekönyveink, családi naptárunk, előadásaink).

Szeretettel várunk

 

Martin Keizer, hazánkban élő holland művészetterapeuta: A kisgyermekek ápolása, gondozása, érzékelése hét éves ciklusok szempontjából. Mi az aminek meg kell történnie a kisgyermekkel, hogy egészséges lelkületű felnőtt legyen?

 

Mi felnőttek emlékszünk-e még rá, milyen kicsi gyereknek lenni? Milyen illatokat, színeket, tárgyakat, érzéseket, emlékeket rejt a gyermekkor?

Ezen gondolatok mentén Dr. Szőke Henrik antropozófus orvos a kisgyermekekről mesél nekünk a 12 érzéken keresztül.

Mik ezek az érzékek?
Az antropozófia szerint az embernek 12 érzéke van, mely mindegyikéhez külön érzékszerv tartozik. A Testi érzékek, azaz saját test érzékelése: tapintás, életérzék, saját-mozgás érzék, egyensúlyérzék; a Lelki érzékek, azaz a világgal való kapcsolatot megteremtő érzékek: szaglás, ízlelés, látás, hőérzék; valamint a Szellemi érzékek, azaz embereket összekapcsoló, rejtettebb érzékek: hallás, szó- vagy beszédérzék, gondolat- vagy fogalomérzék, én-érzék.

 

Bóna László irodalmár, a Waldorf Óvóképzés tanára, homeopata

“Ki mit tud?”

Mikor mit kell tudni az életben és mit nem kell?
Honnan jön a tudás?
Van-e egyáltalán értelemre ható nevelés?
Milyen a gyermeki és milyen a felnőtti képzelet?
És milyen a gyermek és milyen a felnőtt valósága?
Mi az alkotó képzelet és mik az ártalmas víziók?
Hogyan árthatunk és hogyan segíthetünk a képzeletnek?