Előadások

Kedves waldorf érdeklődésű, vagy épp már waldorfos szülők, pedagógusok!

A Csillagberek Waldorf Óvoda immár hagyományosan tanévenként 4 alkalommal előadást szervez olyan érdekes témakörökben, amelyek révén még közelebb kerülhetünk gyermekeinkhez, jobban megértve őket, segítve őket a boldog gyermekkoron át a boldog felnőtté válásban. Neves, szakértő előadóink sok hasznos gondolatot osztanak meg velünk ezen előadások során.

 

Következő tervezett előadásaink:

2018. január 24. – Bóna László irodalmár, a Waldorf Óvóképzés tanára, homeopata

 

2018. február 21. – Beöthy Hanna a Waldorf Óvóképzés tanára, Waldorf tanár

Amennyiben szeretnél ezen előadásainkról értesítőt kapni, kérjük kattints ide, és itt ki tudod választani, hogy mely témáinkban küldhetünk neked levelet (mesekönyveink, családi naptárunk, előadásaink).

Szeretettel várunk

 

EDDIG ELHANGZOTT ELŐADÁSOK EBBEN A TANÉVBEN

Ezen tanév első meghívott előadója Martin Keizer, hazánkban élő holland művészetterapeuta:

A kisgyermekek ápolása, gondozása, érzékelése hét éves ciklusok szempontjából. Mi az aminek meg kell történnie a kisgyermekkel, hogy egészséges lelkületű felnőtt legyen?

 

 

Mi felnőttek emlékszünk-e még rá, milyen kicsi gyereknek lenni? Milyen illatokat, színeket, tárgyakat, érzéseket, emlékeket rejt a gyermekkor?

Ezen gondolatok mentén Dr. Szőke Henrik antropozófus orvos a kisgyermekekről mesél nekünk a 12 érzéken keresztül.

Mik ezek az érzékek?
Az antropozófia szerint az embernek 12 érzéke van, mely mindegyikéhez külön érzékszerv tartozik. A Testi érzékek, azaz saját test érzékelése: tapintás, életérzék, saját-mozgás érzék, egyensúlyérzék; a Lelki érzékek, azaz a világgal való kapcsolatot megteremtő érzékek: szaglás, ízlelés, látás, hőérzék; valamint a Szellemi érzékek, azaz embereket összekapcsoló, rejtettebb érzékek: hallás, szó- vagy beszédérzék, gondolat- vagy fogalomérzék, én-érzék.